Geschiedenis


In september 1997 las Gerda Voortman in het NRC een artikel over SeniorWeb Utrecht. Zij wilde meteen “meedoen” en in Laren/ Blaricum ook een vestiging oprichten. Heel wat gesprekken zijn er gevoerd met veel instanties in de beide dorpen. Tenslotte werd ze bij de Rabobank met open armen ontvangen met de opmerking: ”Zijn jullie daar eindelijk”!Natuurlijk waren er ook vrijwilligers als docenten nodig. Vijf meldden zich aan, die ervaring met computers hadden.

In september 1998 werd de eerste “Snuffelcursus” van SeniorWeb Laren-Blaricum in de Rabobank in Blaricum gegeven. Twee dagdelen werd er les gegeven en op de middagen konden de cursisten nog in de bank komen oefenen. Nadat de nieuwbouw van de Rabobank in Laren gereed was zijn we daar naar toe verhuisd. Veertien jaar zijn we bij de Rabobank te gast geweest, wat een belangrijke steun voor ons is geweest.

Na verloop van tijd huurden we op woensdagochtend ook het computerlokaal in de Warrekam om daar hulp te bieden aan onze (oud)cursisten. In 2005 is op initiatief van de SWO-BEL met steun van de Rotary het internetcafé bij de SWO-BEL opgericht, thans de PC-Helpdesk, dat deze activiteit heeft overgenomen. Naast de lessen in de Rabobank zijn wij in de Warrekam workshops gaan geven en starterscursussen. Daar bleek een grote behoefte aan te zijn. In januari 2010 zijn we met een Windows vervolgcursus begonnen. In het najaar van 2012 zijn iPad en Android Tablet cursussen aan het programma toegevoegd, in 2014 Internet bankieren, Skype en Fotobewerking. De ontwikkelingen op het gebied van de informatie technologie staan niet stil. Wij passen ons lesprogramma voortdurend aan de nieuwste ontwikkelingen aan, die voor senioren interessant zijn en waarde toevoegen. Het uitbreiden van het lesprogramma werd mogelijk doordat er zich meer vrijwilligers als docent meldden. Ons team bestaat thans uit 11 docenten/vrijwilligers.

Sinds januari 2005 is SeniorWeb Laren-Blaricum een Stichting.
Vanaf 1 januari 2015 tot 1 september 2020 beschikten wij over een eigen, uitstekend geoutilleerd cursuslokaal in Johanneshove
in Laren(N.H.). Dit lokaal heeft een andere bestemming gekregen.
Wij zijn verheugd, dat wij sinds 1 september 2020 les kunnen geven in het dorpshuis “De Blaercom”, Schoolstraat 3, 1261 EV in Blaricum. Daarmee zijn wij op onze oorspronkelijke basis teruggekeerd.
In 2017 zijn wij begonnen naast groepslessen ook persoonlijke les, één-op-één, te geven.

De opmerking van een cursist aan het eind van de cursus “Ik heb nog nooit zoveel geleerd voor zo weinig geld” is ons een steun in de rug om zo door te gaan.