Excel (Microsoft)excel

Algemeen:

Houdt u een adressenbestand bij voor een vereniging of club, wilt u offertes vergelijken, wilt u een begroting maken van een verbouwing of een ander project, dan komt een spreadsheetprogramma goed van pas! Het meest bekende spreadsheet programma is wel Excel van Microsoft. Deze workshop laat u de voor privé gebruik handige mogelijkheden van een spreadsheetprogramma ontdekken en onder de knie krijgen!
Geschikt voor diegenen, die redelijk goed thuis zijn op Windows, macOs (Apple) of Linux en een tekstverwerkingsprogramma kunnen gebruiken.

Lesprogramma:

Les 1 Algemeen
Waar kan je Excel voor gebruiken? Geschikte toepassingen. Waarvoor niet geschikt?
Uitleg rekenblad. Opmaak rekenblad.
Alternatieven voor Excel (gratis spreadsheet programma’s, Online spreadsheets).
Gegevens invoeren. Hoe online hulp te verkrijgen (F1). In overleg wordt een interessante toepassing gekozen, waarmee verder gewerkt zal worden. Suggesties hiervoor van de cursisten zijn welkom!

Les 2 Opmaak en formules.
Meerdere tabbladen gebruiken. Werken met cellen, kolommen en rijen. Breedte, hoogte instellen. Cellen samenvoegen. Getal notatie. Datum notatie. Eenvoudige formules toepassen.

Les 3
Oefenen met zelfgekozen voorbeeld of met voorbeeld van docent.

Les 4
Rekenbladen afdrukken, afdrukopmaak instellen.
Kopiëren en plakken tussen excel, een tekstverwerkingsprogramma, een fotoprogramma, een database, een tekenprogramma. Geavanceerde toepassingen van excel in combinatie met andere programma’s. 

Les 5
Doorgaan met oefenen met zelfgekozen voorbeeld of met voorbeeld van docent. Vragen behandelen.